Publicidad
Cultura · 3 de Noviembre de 2009. 13:35h.

Joel Joan quiere llevar el catalán a los Óscar

Se reune en Hollywood para pedir "el mismo trato" para la lengua catalana que para otras

Joel Joan quiere llevar el catalán a los Óscar

Joel Joan, en una Diada

La Academia de Cine Catalán proyectará en Hollywood una muestra de 11 películas realizadas este año en catalán con la intención de promover la participación en los Óscar de filmes en ese idioma. El objectivo es "crear una base de diálogo con la Academia de Hollywood para el reconocimiento de la Academia Catalana, que tenga como consecuencia a medio plazo la participación de una película en lenguaje catalán en los Óscar".

Otros objetivos detrás de esta iniciativa son impulsar la carrera profesional a nivel internacional de los artistas catalanes y motivar la creación de producciones universales enfocadas a un mercado global para "reafirmar" que las películas catalanas "pueden tener un trato igual que las producciones en otros idiomas". El ciclo de cine, de entrada gratuita, cuenta con películas como "Trash", "ESO", "Tres dies amb la familia", "Petit Indi", "El brau blau" y "Res Publica".

Publicidad
Publicidad

34 Comentarios

Publicidad
#34 Julià, Barcelona, 04/11/2009 - 11:35

Joan, no et desautoritzo, imagino que saps de que parles. No m'alegra que el cine català no tingui èxit, només ho constato. Tant de bo aquesta superproducció canvii les coses, tot i que m'hagués agradat un tema menys patriotero (Braveheart fa pena)

#33 Txitxarel.lo, Botiflerland, 04/11/2009 - 11:13

Quina decepció Joan. Jo estaba convençut de que el paper de heroi català era adjudicat per decret al nostre actor de capçalera, en Joel Joan, per els serveis prestats a la causa onanista identitaria.

#32 Joan, Baix Llobregat, 04/11/2009 - 11:07

També s´han establert contactes amb actors de primer nivell mundial com Brad Pitt o Colin Farrell per assumir el paper de Josep Moragues. Hi ha un productor català (no és Roures) que es relaciona de tu a tu amb aquesta gent. Hi haurà sorpreses.

#31 Joan, Baix Llobregat, 04/11/2009 - 11:05

Encara que a alguns els molesti, Catalunya mica en mica va guanyant pes a nivell internacional; hi ha una petita productora de Barcelona, per exemple, que ha aconseguit l´Al Pacino per a la seva darrera producció.

#30 Joan, Baix Llobregat, 04/11/2009 - 11:03

La pel.lícula que s´està preparant sobre herois catalans té com a protgonista no pas Casanovas sinó Josep Moragues, el militar català a qui els castellans van decapitar i penjar el cap durant deu anys en una gàbia per donar exemple.